Hivatalosan is vége a Note sorozatnak

A hírek szerint a Samsung véget vet a Galaxy Note 20 gyártásának, ezzel lezárva egy olyan telefonszériát, amely több mint egy éve nem látott új modellt.

A Samsung 2021-ben nem frissítette a Note sorozatát, ehelyett úgy döntött, hogy a Galaxy S21 Ultra és a Galaxy Z Fold 3 támogatja az S-Pen-t. És a pletykák szerint az S22 Ultra nagyon is egy Galaxy Note lesz, csak a nevében nem.

Most az ET News arról számol be, hogy a Samsung Galaxy Note 20 gyártósorát bezárják, és az erőforrásokat inkább az összecsukható készülékek és a közelgő S22 sorozat felé fordítják.

Ha ez igaz, akkor az írás a falon már jó pár hónapja egyértelmű volt ezzel a lépéssel kapcsolatban. Mivel 2021-re nem lesz új Note sorozat, és jövőre valószínűleg egy S22 Ultra veszi át a helyét, a jelek már ott voltak.

Ez egy olyan lépés, aminek sok értelme is van. Kezdetben a Note sorozat egyfajta úttörő volt, és az első olyan népszerű telefon, amely az akkori 3,5 hüvelykes szabványnál lényegesen nagyobb képernyővel indult.

Az évek során, amikor a képernyők egyre nagyobbak lettek, és a nagyobb telefonok váltak a normává, eljutottunk oda, hogy a Note és a legnagyobb Galaxy S telefon között az egyetlen különbség az S-Pen volt.

2021-ben, amikor az S-Pen támogatását már más modellek is kínálják, és az összehajtható Z Flip és Z Fold vonalak átveszik az “úttörő” címet, a Note sorozatnak már nem is igazán van szüksége a létezésre. Természetesen már most jól tudjuk, hogy a Galaxy S22 Ultra a Galaxy Note sorozat szellemi utódjaként fog működni, a készülék a Note 20-as sorozathoz közelebb álló dizájnt fogad el, valamint ugyanazt a beépített tollat használja. A Galaxy Fold sorozat is megörökölte az S Pen-t, de még mindig hiányzik egy jó hely a tárolására.

2020-ban összességében elégedettek voltunk a Galaxy Note 20 Ultra készülékkel, igazából csak a nem túl korai és nagyon magas árcédulája miatt kifogásoltuk a készüléket. De ami a specifikációkat, a teljesítményt és az általános élményt illeti, a Galaxy Note-család nagyszerűen búcsúzott.

Related Posts