Mi történt az iPhone 9-cel?

Az iPhone 11-et 2019-ben jelentették be, 2020-ban pedig jött az iPhone 12. De ha eljutottál ehhez a cikkhez, akkor valószínűleg azon gondolkodsz – mi történt az iPhone 9 és/vagy az iPhone 10 készülékkel?

Ha csak a lényegre akarsz térni, az iPhone SE (második generáció) áll a legközelebb az iPhone 9-hez, amit valaha is kapni fogunk. Az iPhone X (amelyet valójában “iPhone 10”-nek ejtettek ki) mára teljesen megszűnt.

Melyik iPhone-t érdemes megvenni?

Válaszoljunk először az iPhone 10 kérdésre, mivel ez egyszerű. Valóban VOLT egy iPhone 10, amely 2017 végén jelent meg, de iPhone X néven volt ismert. Az “X”-et valójában 10-esnek ejtették, nem pedig “iPhone EX”-nek, ahogy a legtöbben mondanák. Soha senki nem hívta “iPhone 10”-nek (kivéve, ha telefonboltban vagy Apple Store-ban dolgozott, és kénytelen volt).

Itt van a képen, de ha szeretnél venni egyet, nincs szerencséd, mivel teljesen megszűnt. Utódja a nagyon hasonló iPhone XS volt, amit aztán az iPhone 11 Pro, most pedig az iPhone 12 Pro váltott fel. Azonban a hagyományos iPhone 11 és iPhone 12 is erősebb.

Az iPhone X vagy iPhone 10 az iPhone 8 és 8 Plus mellett került bevezetésre, méghozzá nagyon jó okból – 2017-ben volt a 10. évfordulója annak, hogy Steve Jobs 2007 januárjában bemutatta az iPhone-t.

Mi történt az iPhone 9-cel?

Ahogy említettük, 2017-ben az Apple bemutatta az iPhone 8 és 8 Plus készülékeket. Ha őszinték vagyunk, valószínűleg iPhone 7S-nek és 7S Plusnak kellett volna hívni őket, mivel bár számos új funkciót vezettek be, mint például a vezeték nélküli töltés, lényegében a meglévő iPhone 7 továbbfejlesztései voltak.

Ahogy a 2018-as iPhone XS esetében is láthattuk, az Apple általában az “S” utótagot a frissítésre használja, nem pedig a teljes újratervezésre.

És, mint említettük, az Apple az iPhone X-et vagy az iPhone 10-et is piacra dobta. Ez a név nem csak az Apple első iPhone-ja óta eltelt évtizedet jelezte, hanem egy új kezdetet is jelentett az iPhone számára, egy új dizájnt hirdetve, amely a Face ID-t használja és a Home gombot kivonja a forgalomból.

Az iPhone 8 mostanra megszűnt az iPhone SE (2020) javára. Ez az új készülék kinézetre szinte teljesen megegyezik az iPhone 8 készülékkel, és ugyanazzal a kamerával rendelkezik, de számos belső alkatrészt az iPhone 11-ből használ, és szinte ugyanazzal a kameraszoftverrel is rendelkezik.

Az iPhone SE (2. generáció), ha úgy tetszik, az iPhone 9.

Egy utolsó megjegyzés; nem olyan szokatlan, hogy a vállalatok kihagynak egy sorszámot a terméknevekben. Néha ezt azért teszik, mert egyes országokban egy számot szerencsétlennek tartanak. Itt olvashatsz az iPhone SE 2020-ról egy összeszedett tesztet.

De gyakran ugyanazért, amiért az Apple kihagyta a 9-est – mert a vállalat egy új kezdetet akar jelezni egy termék esetében, ahogyan a Microsoft is tette, amikor kihagyta a Windows 9-et, és a Windows 8-ról (oké, a pedánsok kedvéért a Windows 8.1-ről) egyenesen a Windows 10-re váltott.

Related Posts